Benefiet voor De Triangel

In het kader van de warmste week gaan we portemonneetjes naaien voor de Triangel. Ze zijn op geen tijd af want we voeren ze niet. Ook beginnende naaisters kunnen dit maken.
Je kunt ze zelf verkopen ofwel afgeven voor verkoop op de kerstmarkt van de Triangel/De Bron die doorgaat op 15 december.

affiche winterfeest

Het gaat om dit modelletje:

Piramideportemonnee

Piramideportemonnee

Voor mannen en jongens ook in camouflageversie:

Piramideportemonnee

De Triangel vraagt van de standhouders op de markt 15% van hun opbrengst, maar wij gaan daar natuurlijk een lap op geven en de opbrengst van deze "Triangelportemonneetjes" integraal overmaken.

Hoe de portemonneetjes gemaakt worden, leg ik je uit op 6 of 16 november, vanaf 20 uur. Als je komt, geef je naam dan in voor een sessie naar keuze via deze Doodle link. Je kunt er al 1 of meerdere maken tijdens de les, en de rest van wat je wilt maken meenemen naar huis. Wie niet kan wachten, kan al aan de slag met deze werkbeschrijving in 44 stappen. De les is gratis.

Ik heb, heel optimistisch, 400 ritsen besteld. Er is toile cirée ter beschikking in verschillende kleuren en motiefjes. Je kunt de portemonneetjes ook maken van herbruikbare shoppingtassen, bv. die van de SupraBazar. Je mag zoveel materiaal mee naar huis nemen als je wilt. Ik verwacht ten laatste op 14 december ofwel het afgewerkt product, ofwel minimum 5 euro per rits (je mag ze natuurlijk ook voor meer verkopen, 't is tenslotte een goed doel).

Ritsen