Anders dan anders

De voordelen ten opzichte van een traditionele cursus:

 • Kleine klassen
  Er zijn maximaal zeven deelnemers per cursus. Zo kan de leerkracht iedereen voldoende aandacht geven, hoef je nooit lang te wachten als je met een vraag zit en krijg je individuele begeleiding.
  sardines in een doosje
 • Leren naaien op je eigen naaimachine
  Hoe oud of hoe nieuw je machine ook is, de leerkracht kan er weg mee. Je leert best op je eigen machine werken en er de eigenheden van kennen, zo kun je later ook thuis zonder problemen aan de slag.
  nieuwe berninaoude pfaff
 • Veel leren op korte tijd
  Je leert in deze lessen heel veel op korte tijd, juist omdat ze niet overvol zitten en de leerkracht de tijd kan nemen om op elk individueel probleem in te gaan. Verder zijn de onderwerpen ook zo gekozen dat er direct resultaat geboekt wordt. We houden uiteraard altijd ons proeflapje bij de hand, maar er wordt ook direct gewerkt aan "echte" projecten.
 • Ruimte voor eigen inbreng en creativiteit
  De projecten zijn zo gekozen dat iedereen uiteindelijk met een uniek stuk naar huis gaat. Je kunt vaak ook je verbeelding de vrije loop laten. Jij wilt het, jij maakt het, zo werkt dat. Ook de leerkracht is een creative geest die altijd bereid is om van het rechte pad af te wijken om jouw dromen waar te maken.
 • Streng, maar rechtvaardig
  We leren je letten op de details, we leren je stevige kinderkleding maken, we leren je ook op je houding letten, we leren je aandacht te besteden aan een nette afwerking van je stukken. We leren je ook te herbeginnen als het niet goed is, en om met recht en reden trots te zijn op je werk.
  niets door de vingers zien
 • Slechts 5 lessen
  Je hoeft je geen heel jaar een avond per week vrij te maken. Op 5 lessen leer je genoeg zelfvertrouwen te hebben om daarna zelf aan de slag te gaan. Zit je nadien toch nog met een vraag, dan kun je woensdagavond te rade bij ons naaiclubje.
 • Geen saaie schorten
  In de beginnersserie opteren we voor originele projecten die wat meer inhouden dan gewoon rechtdoor stikken. Uiteraard moet je dat ook kunnen, maar we vinden het beter om dat te oefenen op stukken die je nadien ook echt gaat gebruiken. Want laat ons eerlijk wezen: in deze van reklame doordrenkte wereld is een schort met een gratuit opschrift snel gevonden.